Митнически служители откриха общо 26 кг контрабандни златни и сребърни накити

...
Митнически служители откриха общо 26 кг контрабандни златни и сребърни накити
Коментари Харесай

Митничари хванаха шофьор и стюард на автобуси с 26 кг контрабандно злато и сребро

Митнически чиновници откриха общо 26 кг контрабандни златни и сребърни украшения при две обособени инспекции на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево ".

При първият случай на 4 август рейс със сръбска регистрация идва на пункта на входящо трасе в страната по маршрут от Турция за Сърбия. Екипажът на автобуса- двама водачи и стюард, както и всички пасажери, са декларирали, че нямат нищо за обявление.

При осъществената митническа инспекция на транспортното средство, в това число със профилирана рентгенова инсталация, инспекторите откриват във фабрична празнина в арматурното табло на рейса четири полиетиленови пакета с произведения от жълт и бял метал. Установено е, че пакетите съдържат 1619 грама бижутерски произведения от 14-каратово злато (проба 585) и 2620 грама сребърни украшения (проба 925) на обща стойност 169 525 лв.. Установено, че бижутата са благосъстоятелност на стюарда на рейса - сръбски жител с букви Х.Н.

Другият случай на открити контрабандни бижутерийни произведения е от 6 август, когато на пункта идва рейс с турска регистрация, ръководен от турски жител. В транспортното средство пътували от Турция за Сърбия седем пасажери и втори водач.

При щателна митническа инспекция във фабрична празнина в една от стените на помещението за отмора за водачите са открити 60 пакета с бижутерийни произведения от бял метал - пръстени, обеци, гривни, синджири, медальони, огърлици. Според осъществената от вещото лице експертиза откритите украшения са сребърни проба 925 с общо тегло 21 776 грама и са на стойност 152 432 лв..

Контрабандните общо 26 015 грама златни и сребърни произведения на обща стойност 321 957 лв. са арестувани.

По случаите са формирани досъдебни производства, а на стюарда Х.Н. - сръбски жител и на водача Р.А. - турски жител, са повдигнати обвинявания за закононарушения, квалифицирани по член 242, ал.1, б. " Д " от Наказателния кодекс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР